top of page

Wie zijn wij?

tuinaJanface2.jpeg

Jan Deprez

Jan is verpleegkundige van opleiding. Hij studeerde in 1985 af als A1-verpleegkundgige (nu bachelor) aan het Sint-Vincentius à Paulo-instituut in Eeklo.

Hij werkte 15 jaar als cardiologisch verpleegkundige, gespecialiseerd in hartritmestoornissen en pacemakers, op de dienst cardiologie van het H. Serruysziekenhuis in Oostende. In 2001 ging hij aan de slag als hoofdverpleegkundige in het WZC Sint-Bernardus in De Panne.

In 1998 startte Jan met taichi en daardoor ontdekte hij welke energetische krachten er in het lichaam aan het werk zijn. Sindsdien is hij zich gaan verdiepen in de oude Chinese kennis. Daarom begon hij in 2006 met de opleiding Traditioneel Chinese geneeswijzen en tuina aan het OTCG in Antwerpen, waar hij in 2009 afstudeerde.

Hij had gedurende 7 jaar een eigen tuinapraktijk en is met zijn ervaring een aanvulling op het aanbod van acupunctuur en kinesitherapie in deze praktijk.

In de loop van de jaren vergrootte hij zijn kennis met de opleiding ooracupunctuur en Master Tung.

Hij volgt geregeld bijscholing om zijn kennis te vergroten en u beter te kunnen helpen. Jan volgde recent nog de bijscholing 'Hoe bekkenklachten aanpakken met tuina'.

bottom of page