top of page

Wie zijn wij?

katrien.jpg

Katrien Vandevelde

In 2005 haalde Katrien haar diploma master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Gent. Meteen erna vertrok ze voor een jaar naar Saalfelden in Oostenrijk waar ze in het revalidatiecentrum voor orthopedie en cardiologie werkte. Het werd een leerrijk jaar op vlak van kine en revalidatie, bovendien werd ze er de Duitse taal machtig en leerde ze er met vallen en opstaan skiën. Sindsdien hebben de bergen haar hart gestolen en blijft ze er graag op vakantie gaan!

 

Terug in België volgde ze onder andere de opleiding manuele lymfedrainage ad modum Vodder en manuele therapie. Gedurende 8 jaar werkte ze in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper op de dienst orthopedie.  In 2012 richtte ze haar eigen praktijk op in De Panne.

Gedurende haar verblijf in Oostenrijk had ze last van een pijnlijke en lastige sinusitis. De arts stelde acupunctuur voor. Ze kende het niet, maar was wel nieuwsgierig. Als het maar hielp! En ja, onmiddellijk voelde ze de druk en pijn verbeteren!

Enkele jaren later zocht ze terug een acupuncturist op. Tijdens haar maandstonden had ze pijn tot aan haar knie, niemand had een verklaring of remedie. En ja, acupunctuur was weer de oplossing. Zo wakkerde haar acupuncturist haar interesse aan. 

Later besloot ze de 3-jarige opleiding acupunctuur te volgen. Tijdens deze jaren ontdekte ze een hele nieuwe maar o-zo-boeiende wereld!

Haar diploma haalde ze met grote onderscheiding en de prijs voor beste thesis. Dit is iets waar ze heel trots op is!

Door zich regelmatig bij te scholen, voldoet Katrien aan het kwaliteitslabel voor kinesitherapie en acupunctuur.

bottom of page