top of page

Kan tuina mij of mijn kind helpen?

Kan tuina mij helpen?

Bij een tuinatherapeut kan je vooral terecht met klachten aan het bewegingsapparaat. Vervolgens zijn ook stress gerelateerde klachten, slaapproblemen en klachten met de spijsvertering veelal goed te behandelen.

Kindertuina

Naast de behandeling van volwassenen is tuina een zeer goede behandelmethode voor baby’s en kleine kinderen (0 tot ongeveer 6 jaar).
Het verschil tussen tuina bij volwassen en kinderen is dat de meridianen bij kinderen meer aan de oppervlakte liggen, waardoor ze gevoeliger zijn. Kindertuina is daarom subtieler en een sessie is korter dan bij een volwassene. De tijd tussen twee behandelingen bij kinderen is korter omdat opgroeiende kinderen continu veranderen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat massages, zoals tuina bij kinderen, belangrijke gezondheidsvoordelen opleveren. Door tijdens de massage druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam, wordt de aanmaak van bepaalde neurotransmitters bevorderd, waardoor kinderen en baby’s minder snel ziek worden en zich beter ontwikkelen. Tuina wordt onder andere toegepast bij huilbaby’s, diarree, constipatie, braken, hoesten, verkoudheid, buikpijn, bedplassen, astma, koorts, eczeem enz. De behandeling draagt op een natuurlijke manier bij aan de gezondheid van het kind en versterkt het immuunsysteem. Een kindertuinabehandeling is compleet veilig voor het kind.

tuinababy.jpg
bottom of page